Акумулятори для сонячних електростанцій: різновиди та вибір

01.07.2024

Щоб забезпечити ефективну роботу сонячних електростанцій, необхідно замислюватися про вибір акумуляторних батарей. Вони забезпечують ефективне зберігання та використання електричної енергії.

Перед покупкою таких пристроїв необхідно визначити декілька важливих характеристик. Кожен охочий може переглянути подробиці на sonergia.

Що слід врахувати?

При виборі акумулятора необхідно звернути увагу на такі показники, як:

  • умови експлуатації;
  • тип батареї;
  • вартість;
  • строк служби.

Потрібно враховувати температурний режим. Важливо звернути увагу на вентиляцію та інші умови експлуатації. Розглянути потрібно вартість акумулятора у контексті бюджету та вимог до системи. Зверніть увагу на тривалість роботи батареї та її довговічність.

Основні різновиди

Ринок пропонує кілька типів акумуляторів, придатних для використання у сонячних електростанціях. Найпопулярнішими є стартерні різновиди. Вони зазвичай застосовуються в автомобілях. Такі різновиди призначені для подачі великого струму на стартер. Вони застосовуються в сонячних системах, вважаються тимчасовими системами, тому їх служби коротенькі. Для їх розміщення потрібне приміщення, що добре провітрюється. Популярні також тягові моделі. Такі види діляться на гелеві та AGM. Гелеві види містять електроліт у вигляді гелю. Це запобігає витоку і дозволяє використовувати їх у різних положеннях. Вони мають високу стійкість до глибоких розрядів і довговічність. В AGM акумуляторах електроліт абсорбований у скловолоконні мати, що забезпечує високу щільність енергії та стійкість до вібрацій. Вони також не потребують обслуговування. Такі компоненти мають довгий термін служби. Завжди можна отримати більшу інформацію на Сонергія.

Заливні моделі призначені для стаціонарних систем і мають високу ємність і довговічність. Ці акумулятори потребують регулярного обслуговування. Вони ідеальні для використання в умовах, де важлива надійність та тривалий термін служби. Герметичні види є покращеною версією OPzS акумуляторів, але вони не вимагають обслуговування. Ці акумулятори забезпечують високу продуктивність та тривалий термін служби. Кожен може подивитись більше на sonergia.com.ua та робити оптимальний вибір. Розглянувши основні види акумуляторів, можна зробити свідомий вибір.

Советуем прочитать
Оставить комментарий

Добавить комментарий

Имя:

E-mail:

Капча загружается...